Alta Langa Millesimato extra brut 2020
Kód: 6098Související produkty
Detailní popis produktu
Víno zrálo 36 měsíců na láhvi.
Jemné a vytrvalé perlení, sytě slámově žlutá barva s lehce jantarovými odstíny. Ve vůni se objevují tóny čerstvě upečeného chleba. V ústech je skvěle strukturované a dlouhotrvající, s příjemnou osvěžující kyselinkou.
Pouze 3,5 g zbytkového cukru na litr a s minimem přidané síry!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prosecco, Sekty, Frizzante |
---|---|
Země: | Itálie |
Oblast: | Piemonte |
Apelace: | Alta Langa DOCG |
Odrůda: | Sekty, perlivé, ... |
Ročník: | 2020 |
Sladkost: | suché víno |
Archivace: | 10 let |
Zrání v sudu: | Ano |
Objem: | 0,75 l |
Alkohol: | 12,5 % |
Uzávěr: | korek |
Počet v kartonu: | 6 ks |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Farmu Marcalberto založil na počátku 90. let a vydal na její řemeslnou cestu Piero Cane, který byl již uznávaným enologem šumivých vín v Itálii. Marco a Alberto, synové, kterým je věnován název společnosti, jdou ve stopách svého otce Piera a dnes aktivně a svědomitě řídí všechny fáze výrobního procesu. V rámci hraje velmi významnou roli také matka Marina, která je společným rysem společnosti.
Vinice se nacházejí v maximálním okruhu 10 km od lisovacího střediska, což je zásadní aspekt pro zachování kvality. Jsou v nadmořské výšce od 250 do 620 m, a různých expozic, takže mohou mít postupnou sklizeň a velkou variabilitu základních vín.
Výroba vín se od počátku zaměřila na výrobu šumivých vín klasickou (Champagne) metodou. Jako vinná réva se používá Rulandské modré a Chardonnay. Pečlivý výběr hroznů a měkké lisování jsou dogmata Marcalberto. Většina našich vín prochází prvním kvašením ve starším dřevě a poté pokračuje k lahvování, aniž by prošla čiřením a filtrací. Dlouhé zrání probíhá v našich historických sklepích. Komplexnost a čerstvost jsou hlavními charakteristikami.
"Marcalberto metoda" symbolicky představuje souhrn zvláštností a stylistické orientace. Od samého počátku měla společnost francouzskou inspiraci, která vyvrcholila nákupem lisu "Marmonnier" Coquard, základního nástroje pro zachování duše ovoce a získání nejlepší části. Vyvážené použití dřeva, vinifikace s nízkým obsahem oxidu siřičitého a "staromódní" šumivé víno jsou podstatou práce. To je "Marcalberto metoda"!.