Alta Langa Nature 2021

Kód: 6101
Novinka Sleva
Neohodnoceno
1 150 Kč 950 Kč bez DPH
Skladem (>24 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Víno zrálo 36 měsíců na láhvi.

Jemné a vytrvalé perlení, intenzivní slámově žlutá barva se zlatavými odlesky. Velmi výrazná vůně s tóny sucharu a citrusových plodů. Na patře je komplexní a živé; mimořádně svěží a vytrvalé.

Pouze 2,8 g zbytkového cukru na litr a zcela bez přidané síry!

Doplňkové parametry

Kategorie: Prosecco, Sekty, Frizzante
Země: Itálie
Oblast: Piemonte
Apelace: Alta Langa DOCG
Odrůda: Sekty, perlivé, ...
Ročník: 2021
Sladkost: suché víno
Archivace: 10 let
Zrání v sudu: Ano
Objem: 0,75 l
Alkohol: 12 %
Uzávěr: korek
Počet v kartonu: 6 ks

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Farmu Marcalberto založil na počátku 90. let a vydal na její řemeslnou cestu Piero Cane, který byl již uznávaným enologem šumivých vín v Itálii. Marco a Alberto, synové, kterým je věnován název společnosti, jdou ve stopách svého otce Piera a dnes aktivně a svědomitě řídí všechny fáze výrobního procesu. V rámci hraje velmi významnou roli také matka Marina, která je společným rysem společnosti.

Vinice se nacházejí v maximálním okruhu 10 km od lisovacího střediska, což je zásadní aspekt pro zachování kvality. Jsou v nadmořské výšce od 250 do 620 m, a různých expozic, takže mohou mít postupnou sklizeň a velkou variabilitu základních vín.

Výroba vín se od počátku zaměřila na výrobu šumivých vín klasickou (Champagne) metodou. Jako vinná réva se používá Rulandské modré a Chardonnay. Pečlivý výběr hroznů a měkké lisování jsou dogmata Marcalberto. Většina našich vín prochází prvním kvašením ve starším dřevě a poté pokračuje k lahvování, aniž by prošla čiřením a filtrací. Dlouhé zrání probíhá v našich historických sklepích. Komplexnost a čerstvost jsou hlavními charakteristikami.

"Marcalberto metoda" symbolicky představuje souhrn zvláštností a stylistické orientace. Od samého počátku měla společnost francouzskou inspiraci, která vyvrcholila nákupem lisu "Marmonnier" Coquard, základního nástroje pro zachování duše ovoce a získání nejlepší části. Vyvážené použití dřeva, vinifikace s nízkým obsahem oxidu siřičitého a "staromódní" šumivé víno jsou podstatou práce. To je "Marcalberto metoda"!.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz