Brunello di Montalcino 2018
Kód: 4460Detailní popis produktu
Toto 100%-ní Sangiovese vzniklo výběrem nejlepších hroznů vinařství a zraje ve slavonských dubových sudech o objemu 30 hl po dobu 36 měsíců, poté následně nejméně 6 měsíců v lahvi. Kombinuje tradici s moderní technologií.
Pokud mladé, je bohaté na náznaky ovoce a květin. Zráním získává složitější éterické nuance, např. širokou květinovou kytici s pocity podrostu. Rubínově červená barva se stárnutím přechází do granátu. Intenzivní, široké, jemné, ovocné (zralé červené ovoce) a pikantní (tabák a lékořice) tóny. Suché, teplé, měkké, sametově tříslovité; vyvážené, velmi intenzivní a trvalé, jemné a plné.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČERVENÁ |
---|---|
Země: | Itálie |
Oblast: | Toscana |
Apelace: | Brunello di Montalcino DOCG |
Typ: | Červené |
Odrůda: | Sangiovese |
Ročník: | 2018 |
Sladkost: | suché víno |
Archivace: | 25 let |
Zrání v sudu: | Ano |
Objem: | 0,75 l |
Alkohol: | 14,5 % |
Uzávěr: | korek |
Počet v kartonu: | 6 ks |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Querceta, v srdci oblasti Montalcino, vyrábělo víno a olivový olej výhradně z produktů na svých pozemcích po generace.
Panství bylo součástí majetku opatství Sant'Antimo až do roku 1462, kdy bylo vyňato papežem Piem II. Během této doby, nejdůležitější rodiny ze Sieny založily rozsáhlé majetky na území Montalcina a panství Querceta, poté, co bylo součástí šlechtické dynastie Tolomei, se v druhé polovině 19. století stalo majetkem rodiny Ciacci.
První réva odrůdy Sangiovese byla vysazena Giuseppem Ciaccim v roce 1955 na půdě, která byla určena po generace k produkci olivového oleje a obilí, stejně jako k chovu ovcí pro výrobu ovčího mléka a sýrů. První láhve Brunello pocházejí z roku 1966, kdy bylo toto víno stále klasifikováno jako stolní víno. Teprve v následujícím roce 1967 získalo Brunello označení Denominazione di Origine Controllata a konečně v roce 1980 se stalo prvním italským DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita).
Dnes je Querceta, spolu se sesterským vinařstvím Tenuta di Sesta, jedním z nejlepších producentů vín z Montalcina.