Petit Enira 2019
Kód: 9205Detailní popis produktu
Intenzivní vůně s tóny dřeva. Komplexní a plná ovocná chuť s náznaky lesního ovoce, švestek a sladkým tříslem.
Odrůdy: 56% Merlot, 12% Syrah, 14% Petit Verdot, 6% Cabernet Sauvignon
Polovina vína zrála, ve dva roky starých dubových sudech, druhá polovina zrála v tři roky starých sudech z francouzského dubu, po dobu 12 měsíců.
Skvělé k červenému masu, zvěřinu či zrajícím sýrům.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ČERVENÁ |
---|---|
Země: | Bulharsko |
Oblast: | Thrácká nížina |
Apelace: | Thrácká nížina |
Typ: | Červené |
Odrůda: | Cuvée/směs |
Ročník: | 2019 |
Sladkost: | suché víno |
Archivace: | 3 roky |
Zrání v sudu: | Ano |
Objem: | 0,75 l |
Alkohol: | 14,5 % |
Uzávěr: | korek |
Počet v kartonu: | 6 ks |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Zcela nově vybudované vinařství v srdci thrácké nížiny poblíž vesnice Ognianovo, s nejmodernější technologií a francouzským know how.
Asi 140 ha vlastních vinic je osázeno odrůdami Merlot, Cab. Sauvignon, Syrah a Petit Verdot.
Projekt byl zahájen v roce 2001 nákupem pozemků od přibližně 800 majitelů v oblasti vesnice Ognianovo (oblast Pazardžik).
Část sklepa je vyhloubena ve skále, což má velký význam pro konzervaci a zrání vína v dubových sudech. Hornina umožňuje udržování konstantní teploty a vlhkosti vzduchu.
Jako opora vinné révy se používají pouze akáciové dřevo.
V současné době se výnos pohybuje kolem 650 000 kg hroznů, z nichž je vyrobeno asi 720 000 lahví vína. Hrozny jsou ručně sbírány vyškoleným personálem a při sběru dvakrát tříděny.
Vinařství má kapacitu 2 500 sudů, a to výhradně z francouzského dubu typu Barrique. Sudy jsou použity pouze třikrát.
Asi 80 % produkce je určeno na export. Největšími trhy pro víno z BESSA VALLEY jsou Velká Británie, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Kanada, USA a Rusko a v poslední době také Čína, Japonsko a Hongkong.
Majiteli jsou Stephan Neipperg (majitel několika Chateau v Bordeaux z rodiny, která se výrobě vína věnuje přes 800 let) a investor ve vinařství Karl-Heinz Hauptmann.
Enologem je Marc Dworkin, mající 17-ti leté zkušenosti z Bordeaux.