Sekt Extra Brut Grosse Reserve 2017
Kód: 1370Detailní popis produktu
Sekt Extra Brut Grosse Reserve je vyroben pouze z odrůdy Chardonnay a představuje nejvyšší kvalitativní stupeň rakouských sektů.
První kvašení probíhalo částečně v ocelových tancích a částečně v použitých dřevěných sudech, kde se základní víno nechávalo rok zrát a poté se lahvovalo s kvasnicemi a tirážním likérem podle "Méthode Traditionelle". A sekt se opět nechal "odpočívat" 36 měsíců.
Aby bylo možné transportovat mrtvé kvasinky ze dna láhve do hrdla, byly láhve umístěny dnem vzhůru na vibrační desky a každý den se ručně otáčely. Poté se hrdlo láhve ponořilo do studené solné lázně a kvasinky zmrzly – to umožňuje otevřít láhev a odstranit kvasnicovou ledovou zátku (odborný termín pro to je degoržování). Nakonec byla láhev uzavřena přírodním korkem.
Díky dlouhému skladování lahví na kalech má víno velmi jemné perlení. Je ušlechtilé, jemné a velmi pitelné.
Zbytkový cukr cca 6 g/litr.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prosecco, Sekty, Frizzante |
---|---|
Země: | Rakousko |
Oblast: | Kremstal |
Apelace: | Niederösterreich |
Odrůda: | Sekty, perlivé, ... |
Ročník: | 2017 |
Sladkost: | suché víno |
Archivace: | 15 let |
Zrání v sudu: | Ano |
Objem: | 0,75 l |
Alkohol: | 12 % |
Uzávěr: | korek |
Počet v kartonu: | 6 ks |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství vděčí za svou pověst a kvalitu osobnosti Waltera Bucheggera, který nás bohužel v roce 2018 opustil příliš mladý. Jeho partnerka Silke Mayr tak převzala silný odkaz Waltera a dále zachovává rozmanitost a nejvyšší kvalitu.
V březnu 2023 byla magazínem Vinaria zařazena mezi 5 nejlepších vinařek Rakouska a nedávno bylo vinařství stejným magazínem uděleno maximálních 5 hvězd!
Na samém východě vinařské oblasti Kremstal v okolí vesničky Gedersdorf se vínům Buchegger velmi daří. Souhra sprašovité půdy a podnebí dává velmi zvláštní jemnost a rozmanitost a produkuje mimořádná vína nejvyšší kvality s velkou elegancí.
V tradičním vinařství Buchegger jsou terroir a původ nanejvýš důležité a ochrana půdy bohaté na humus je vždy nejvyšší prioritou. Pouze nejlepší místa dělají nejlepší hrozny a pouze ta nejlepší intuice vinaře produkuje nejlepší víno.
Silke Mayr a její tým v čele s enologem Michaelem Nastlem přináší každoročně na trh jedny z nejlepších vín Kremstalu.